Dane kontaktowe
Godziny pracy 8:00 - 16:00
do kasy suma: 0,00 zł

Piec konwekcyjno - parowy Black Mask | 11 x GN 1/1 | elektryczny | 15,5 kW | 730x785x(H)1130 mm

Producent: Hendi
Kod produktu: MKF1111BM
Wysyłka w: 7 do 21 dni
Nasza cena:
16 769,83 zł netto
20 626,89 zł brutto 20626.89
Cena katalogowa:
26 788,17 zł
ilość: szt.

towar niedostępny

Opis

Opis:

  • Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO
  • Nazwa nie jest przypadkowa
  • Czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
  • Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
  • Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania: airflowlogic™
  • To opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora)
  • Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza humilogic™
  • Nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora
  • Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
  • NAJWAŻNIESZE FUNKCJE: 1-punktowa sonda dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazana temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania, automatyczny system myjący opcja montowana wyłącznie w fabryce
  • 4 programy mycia: Eco, normalny, Instensywny, Płukanie
  • Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory
  • Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędnośći wody
  • Pre-Heating rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
  • Holding utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
  • Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer
  • Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet piec może pełnić role szafy bankietowej
  • Utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START
  • Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
  • Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr,/min
  • Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodna temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą
  • Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np
  • szynka
  • System samoczynnie utrzymuje niewielka różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy, dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Port USB rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych
  • Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec
  • Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca az do 24 godzin
  • przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi
  • Blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

 

Parametry techniczne:

  • Sterowanie: elektroniczne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 11x GN 1/1
  • Linia: Millenial Black Mask Gastro
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
  • Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x785x(H)1130 mm
  • Ilość wentylatorów: 2 z autorewersem
  • Zakres temp, (°C): od 30°C do 270°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Pojemność komory : 11xGN 1/1
  • Automatyczny system myjący: Tak
  • Moc (W): 15,5 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 113,8
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl