Piec konwekcyjno - parowy Black Mask | 11 x GN 1/1 | elektryczny | 15,5 kW | 730x785x(H)1130 mm
towar niedostępny
Opis
Opis:
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO
- Nazwa nie jest przypadkowa
- Czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
- Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
- Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania: airflowlogic™
- To opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora)
- Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza humilogic™
- Nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora
- Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
- NAJWAŻNIESZE FUNKCJE: 1-punktowa sonda dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazana temperaturę wewnątrz potrawy
- Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania, automatyczny system myjący opcja montowana wyłącznie w fabryce
- 4 programy mycia: Eco, normalny, Instensywny, Płukanie
- Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory
- Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędnośći wody
- Pre-Heating rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
- Holding utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
- Cool Down szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
- Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer
- Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
- Holding Cabinet piec może pełnić role szafy bankietowej
- Utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
- Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START
- Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
- Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
- Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr,/min
- Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodna temperaturę w całej komorze
- Gotowanie z użyciem sondy dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
- Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą
- Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np
- szynka
- System samoczynnie utrzymuje niewielka różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy, dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
- Port USB rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych
- Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec
- Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
- POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
- Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
- Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
- Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca az do 24 godzin
- przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- Bezpieczne drzwi
- Blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI304
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4
- Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
- Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
Parametry techniczne:
- Sterowanie: elektroniczne
- Pojemność (ilość/wymiar): 11x GN 1/1
- Linia: Millenial Black Mask Gastro
- Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
- Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x785x(H)1130 mm
- Ilość wentylatorów: 2 z autorewersem
- Zakres temp, (°C): od 30°C do 270°C
- Nawilżanie: bezpośrednie
- Pojemność komory : 11xGN 1/1
- Automatyczny system myjący: Tak
- Moc (W): 15,5 kW
- Napięcie (V): 400
- Waga (kg): 113,8